Castle Party 2008. Strona: 2

Dodano: 2008-01-13 15:52

jak dla mnie mogą być nawet same pimpołki - aby tylko były to pimpołki dobrej marki i jakości 8)

dobry plastik nie jest zły, gorzej już jeżeli pochodzi z kiepskiego recyklingu :idea: tak jak to miało miejsce np przy Angelspit ... jedyne co mieli fajne to chyba tylko pocztówki 8)

Castle Party 2008 Dodano: 2008-01-13 16:42

Od strony kulinarnej faktycznie jest"gotycko"czyli przez parę dni czujemy się jak mieszkańcy zamku,którym zabrakło rodzimego piwa a te które podają pochodzi jedynie z łupów zaściankowych.
Jadło szykowane jest pospiesznie aby tylko coś tam było...i nazywało się jakoś tam.No cóż,jest jak jest...
Muzycznie jest może lub raczej mniej gotycko jak dawniej.To fakt.Wciąż jest to jedyny tak znany festiwal przyciągający naraz tylu wykonawców.Dlatego też nigdy nie zadowoli się wszystkich.Myślę jednak,że żyjemy tym miejscem i nadal będziemy nawiedzać Bolków.Co do CP 2008 liczę,że lista zespołów nie jest jeszcze zamknięta...

...umieranie trwa,więc żyjmy za życia życiem...jeśli jest.

Dodano: 2008-01-14 13:39

Morgana napisał(a):
Już nie narzekaj skarbie, są inne sposoby, żeby się rozgrzać. Nie powiem, CP można wiele zarzucić i sama to robię, jak mam kaprys, ale to i tak świetna impreza!

Tak , faktycznie moja droga nie mogę zapomnieć że miałam wkącu Ciebie =) do własnej dyspozycji .

Schuld und Sühne

Dodano: 2008-01-17 20:50

sums (Primogen)
sums
Grodzisk Wlkp./Poznań

Ja w tym roku czekam na Cruxshadows tradycyjnie na Closterkeller tudzież na Deine Lakaien. Reszte się zobaczy. A to co mnie cieszy to to że ostatniego dnia festiwalu mam urodziny :D Zawsze marzyłem by je spędzić na zamku :D Czyli połącze przyjemne... z jeszcze przyjemniejszym 8)

"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"

Dodano: 2008-01-22 13:49

W tym roku najbardziej interesujące kapele jakie zagrają na CP to Deine Lakaien, Cruxshadows, Closterkeller, Garden Of Delight, no i jeszcze Persephone (nowa płyta Sonji jest śliczna!). W ostateczności mógłbym jeszcze dodać In Strict Confidence i Die Krupps. I na tym koniec!!! Tych fajnych zespołów jest za mało! Reszta nie jest taka zła - jest po prostu średnia. I pytam się dlaczego nie ma Clan Of Xymox??? Lepiej by było gdyby była równowaga między gatunkami prezentowanymi na CP, bo teraz jest ona zachwiana - jest prawie sama elektronika, industrial, rocka czy metalu nie ma prawie wcale! Fajnie by było gdyby na CP grało więcej kapel które można określi mianem "gotyckie". A takich jest w zestawie CP 2008 malutko. Mam nadzieję, że organizatorzy CP wezmą sobie te nasze prośby do serca (bo to dla nas jest przecież organizowany ten festiwal) i skład zespołów na CP 2009 będzie dużo lepszy czyli bardziej gotycki, bo jak mi wiadomo CP to festiwal muzyki gotyckiej!

"Niech Mrok bedzie z Wami"

Dodano: 2008-01-22 14:47

CoX dopiero co przecież był

co do gotyckości to CP to "dark independent festival" a pod tym pojęciem można podszyć na prawdę wiele, sam gotyk też jest różnie interpretowany więc ja nie widzę problemu

Dodano: 2008-01-22 16:12

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Jak dla mnie w tym roku jest więcej zespołów nieelektronicznych niż w 2007

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2008-01-24 14:51

Ronny, Mojca i reszta załogi byli w 2006 roku więc w 2008 mogliby być!!! Tegoroczny skład jest słaby i koniec!!! Wszystkie kapele oprócz Deine Lakaien i Closterkeller to jakieś podrzędne, nic nie znaczące zespoły!!!

Dodano: 2008-01-24 15:33

a dotrze do głowy może, że istnieje coś jeszcze poza Twoim gustem i oczekiwaniami??

Dodano: 2008-01-24 15:57

co do podrzędności większości kapel na najbliższym CP: a może właśnie po to są zapraszane, żeby udowodnić, że nie są takie słabe i dzięki temu występowi usłyszy ich i doceni większa publika? Ja osobiście przepadam za Red Emprez i bardzo się cieszę, że wystąpią na CP :)

Dodano: 2008-01-24 17:13

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Xymox napisał(a):
Ronny, Mojca i reszta załogi byli w 2006 roku więc w 2008 mogliby być!!! Tegoroczny skład jest słaby i koniec!!! Wszystkie kapele oprócz Deine Lakaien i Closterkeller to jakieś podrzędne, nic nie znaczące zespoły!!!

Zawsze możesz zrobic konkurencyjny festiwal z samymi gwiazdami takimi jak Nightwish

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2008-01-25 09:46

sums wypijemy za twoje zdrowko

Schuld und Sühne

Dodano: 2008-01-25 10:03

Tu cos od naszych węgierskich przyjaciół. Może ktoś jeszcze nie widział

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-01-25 15:52

calkiem przyjemne :D przypomina troche techno party oczwywiscie w pozytywnym znaczeniu

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2008-01-25 16:25

COX gra w marcu w Łodzi, więc ich obecność na CP byłaby chyba zbędna 8)

Dodano: 2008-02-11 13:46

Zajebisty filmik amorphous.

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Dodano: 2008-02-11 16:35

Paskievicz napisał(a):
jak dla mnie mogą być nawet same pimpołki - aby tylko były to pimpołki dobrej marki i jakości 8)

dobry plastik nie jest zły, gorzej już jeżeli pochodzi z kiepskiego recyklingu :idea: tak jak to miało miejsce np przy Angelspit ... jedyne co mieli fajne to chyba tylko pocztówki 8)

bez przesady - ciuchy jeszcze mieli niezle ;-D bo co do muzy- hmmm spac spac spac...a ja tam sie w tym roku na muze ciesze ;-D i nie narzekam - klimat na CP - niezapomniany ;-D

i co z tego że mam kaca ? gary umyłam

Dodano: 2008-02-11 19:08

AngelSpit ufff oprocz ciuchow nie powalili mnie na nogi ale Ja bylem na ich koncercie juz po CP. Ogolnie nie ujeli mnie niczym pisze tu o muzyce.

Do tegorocznego skladu faktycznie Deine Lakaien plus Closterkeller wiadomo te nazwy mowia same za siebie ale gdyby przybyl jeszcze CoX no to po prostu byloby pieknie!!!!!

Filmik ciekawy!!!!!Egeszegedre!!!!!!!:):):)

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Dodano: 2008-02-11 19:15

obawiam sie ze sklad jest juz zamkniety ;-/ a szkoda - faktycznie COX do tego to bylaby uczta - co prawda gaja w lodzi - ale co Cp to Cp - tym bardziej ze wydaja dvd i mogliby sie pokusic o jakas akcje - a propos wie ktos kto organizuje ten koncert w lodzi???

Dodano: 2008-02-11 19:43

jeżeli mówimy o oczekiwaniach - chętnie zobaczyłabym Turmiona na zywo. ciekawe tylko czy wystapiłby w podczas dnia "elektro" czy "rock/metal"...?
a co do składu - bądźmy zadowoleni, nie marudźmy, nie będzie Masskotek :twisted: :lol:

Dodano: 2008-02-11 19:44

fonMedzik napisał(a):
obawiam sie ze sklad jest juz zamkniety ;-/ a szkoda - faktycznie COX do tego to bylaby uczta - co prawda gaja w lodzi - ale co Cp to Cp - tym bardziej ze wydaja dvd i mogliby sie pokusic o jakas akcje - a propos wie ktos kto organizuje ten koncert w lodzi???

Dokladnie moje ostatnie przezycia z koncertu CoX nie do opisania plus mialem PRZYJEMNOSC porozmawiania z Mojca oj napisze, ze nie moglem oczu oderwac to malo

Koncert organizuje a tu masz link
http://www.clanofxymox.com/

Narea napisał(a):
jeżeli mówimy o oczekiwaniach - chętnie zobaczyłabym Turmiona na zywo. ciekawe tylko czy wystapiłby w podczas dnia "elektro" czy "rock/metal"...?
a co do składu - bądźmy zadowoleni, nie marudźmy, nie będzie Masskotek :twisted: :lol:

Nie marudzimy ale wyobraz sobie, ze CoX w ostatniej chwili dolacza do ogolnego skladu na CP anno domini 2008. I co by sie stalo?? Orgia dla uszu-DOSLOWNIE!!!!!!!!!

Andrzeju! Oszczędź pracy moderatorce i samodzielnie edytuj swoje posty! :wink:
Pozdrawiam
freya_blathin

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Dodano: 2008-02-12 09:18

Andrzej napisał(a):

Koncert organizuje a tu masz link
http://www.clanofxymox.com/

[quote:5b5c1493f4="Narea"]

Nie marudzimy ale wyobraz sobie, ze CoX w ostatniej chwili dolacza do ogolnego skladu na CP anno domini 2008. I co by sie stalo?? Orgia dla uszu-DOSLOWNIE!!!!!!!!!

Andrzeju! Oszczędź pracy moderatorce i samodzielnie edytuj swoje posty! :wink:
Pozdrawiam
freya_blathin
[/quote:5b5c1493f4]
dziekuje za link ;-D mass kotki nie byly takie tragiczne ;-D angelcostam byl gorszy - zreszta nie wszystkim wszystko bedzie sie podobalo a COX dolaczony na koniec...boszeeee COX i daine??? chyba bym padla z rozkoszy i to bylaby piekna smierc

Dodano: 2008-02-12 11:13

Moim zdaniem Clan Of Xymox bedą za rok. Tu też taka mała prośba do organizarorów aby sie postarali i ściągnęli ich w przyszłym roku. Może do następnego Castle Party będziemy mogli już posłuchać ich nowej płyty?!

Dodano: 2008-02-12 11:20

przestańcie męczyć wafla o Xymoxach bo od tego wszystkiego ich jeszcze znielubię 8) podobnie jak to miało miejsce z JPII - jakby o nim nie pierdolili dzień i noc w wiadomościach pewnie lepiej bym go zapamiętał hehe

ja na miejscu organizatorów miałbym gdzieś życzenia polskich fanów, bo co jak co ale to nie polacy przywożą najwięcej kasy na festiwal hehehe

sorry Winetou - business is business 8)

Dodano: 2008-02-12 15:00

ja tam Xymoxów nie bardzo lubię, skąd ten kult dla nich ?

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło